Jurnalul unui Adam – încheierea unui ciclu

De când am văzut notificarea pe mail, dorinţa de a afla continuarea era tot mai prezentă, mai ales că are un preţ atractiv. Citisem cele două volume, achiziţionate anul trecut înainte de Crăciun. A doua carte lăsase o urmă de mister asupra persoanei pe care o întâlnise în acel local, seară ce ar fi trebuit să fie doar o seară plăcută, relaxantă şi plină de distracţie, între prieteni. Cine ar fi putut să fie personajul misterios din viaţa lui Adam, ce l-a lăsat mască şi fără cuvinte?  …

Derulând mental ceea ce citisem, carte după carte, am realizat că doar Andrada ar putea să fie femeia ce lipsea din ecuaţie, dar mai ales că ea fiind singura femeie ce şi-a pus cu adevărat amprenta în sufletul lui. Deşi trecuse ani de când cei doi nu s-au mai văzut şi nici nu şi-au mai vorbit, m-a surprins atitudinea lui după ce a văzut-o şi mai ales că, brusc, a realizat că mai simte ceva pentru ea.

Dacă a fost o greşeală sau nu, faptul că cei doi s-au împăcat şi au încercat să redevină cuplul mai puternic decât prima dată, după ce şi-au făcut unul altuia promisiuni să nu se repete greşelile din trecut… rămâne să apreciaţi voi cumpărând volumul doi, partea a doua.

Acum ceva timp mă gândeam la cauzele divorţurilor… începând cu slăbirea relaţiilor, separarea sentimentelor şi inevitabil singurătatea în doi, ce conduc la ruperea totală de partener şi apoi despărţirea firească. Gândurile mele către această direcţie se datorau de la nenumărate ştiri de divorţuri ale vedetelor, de peste tot, dar şi a oamenilor simpli din jurul meu, ce nu reuşesc să mai convieţuiască în doi, tolerând defectele celuilalt şi apreciindu-i calităţile.

Răspunsul la întrebare nu este simplu. Sunt numeroase cauze, identificate de specialişti, însă, mai este ceva. Cel mai des aud că bărbatul nu înţelege femeia şi invers, că nu există comunicare şi de aici ruptura în timp. Analizând în profunzime, mi-am amintit de cuplurile formate de persoane de acelaşi sex: gay şi lesby. Am constatat că şi în aceste relaţii apar fisuri, ce nu mai au legătură cu două persoane de sex opus ce nu-şi mai găsesc linia de plutire în marea numită căsnicie.

Se spune că un bărbat ar trebui să ştie ce preferă un bărbat, precum şi o femeie ar trebui să ştie ce doreşte o altă femeie. Urmărind o anumită emisiune tv, am constatat că aceste persoane nu erau fericite în cupluri cu persoane de acelaşi sex şi îşi găseau alinarea în braţele altui partener, tot de acelaşi sex.

În momentul în care Andrada face greşeala să-l înşele pe Adam, mi-am amintit instant de gândurile ce mă îndreptau către concluzia la care am ajuns la acea vreme. Deşi Andrada ar fi trebuit să fie una dintre cele mai fericite femei din lume, avându-l pe Adam iubitor şi deschis, ea pică testul realităţii, ispitită de colegul de muncă.

Concluzia. Deşi unii oameni ar trebui să fie fericiţi alături de partenerii lor, aceştia se simt nefericiţi în adâncul sufletului lor. Unii ar putea da vina pe rutină, monotonie… în schimb, îşi doresc mereu ceva care să le aţâţe sentimentele, adrenalina să curgă prin ei. Aceste persoane suferă de un soi de depresie, oricât de multă afecţiune ar primi într-o relaţie. Au nevoie mereu de noutate, de stimuli noi.

Aceasta depresie se acutizează dramatic în cazul Andradei, după ce Adam rupe relaţia cu ea şi nici nu mai doreşte să-i mai ofere o şansă, încercând din răsputeri să o uite, chiar şi atunci când Larisa se afla în viaţa lui, susţinându-l, femeia ce i-a fost mai întâi prietenă şi apoi iubită.

Sfârşitul unui ciclu în viaţa lui Adam. O pierde definitiv şi irecuperabil pe Andrada, Larisa… constată că nu este ceea îşi dorea, persoana care sa-i fie alături precum bunicii lui şi va rupe relaţia după ceva timp. Sentimentele de vinovăţie încă îl urmăresc… o să aflaţi voi de ce. Noul ciclu în viaţa lui Adam… cu un limbaj mult mai colorat, îl găsim foarte rece, detaşat de nevoile femeilor şi lipsit de sentimente, arogant şi cu un apetit sexual foarte ridicat, similar cu dependenţa.

Sfârşitul poveştii de dragoste între Andrada şi Adam, nu o să vă placă. Undeva în sufletul vostru, precum şi eu am simţit asta, veţi simţi un gol imens, dar aici nu este vorba despre ceea ce am vrea să se întâmple, ci despre cruda realitate, ce uneori nu suntem destul de pregătiţi să o înfruntăm.

Update: 04.04.2022:

Această carte nu se mai poate achiziţiona de pe site-ul Bookzone.ro.

Dacă ţi-a plăcut ceea ce ai citit… nu beau cafea… dar cu o prăjitură mă poţi cumpăra… ador “savarina”.

https://revolut.me/florincerchez

Materialele publicate pe acest blog intră sub incidenţa dreptului de autor. Copierea totală sau parţială, distribuirea şi difuzarea neautorizată reprezintă o încălcare a dreptului de autor şi se pedepseşte conform legii. Pentru contact folosiţi adresa: domnuroz@yahoo.com

Autor: Domnu' Roz

Domnu' Roz +18 – Artă erotică, povestiri, fantezii…

3 comentarii la „Jurnalul unui Adam – încheierea unui ciclu”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!

Descoperă mai multe la Domnu' Roz

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura